Захисти себе від застуд, зміцни імунітет та позбався «бородатих» недугів. Для міцного здоров’я експерти радять пити такі соки-фреші:

Найкорисніші соки-фреші

1. Яблучний фреш

Відео дня

Містить багато заліза, вітаміни А, В1, В2, В6, В9, С, Е. Яблучний фреш дуже корисний при недокрів’ї, для людей розумової праці. Також він добре зміцнює серцево-судинну систему та  дозволяє зберегти ясний розум на довгі роки.

Яблучний фреш корисний тим, хто має проблеми з легенями, бронхами, у тому числі заядлим курцям. Він очищує організм від шлаків, покращує роботу органів дихання. Яблучний сік здатен виводити ниркові камінці і солі сечової кислоти.

При атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, ожирінні, захворюваннях жовчного міхура рекомендується приймати по 0,5 склянки яблучного соку за 15–30 хвилин до їди.

2. Морквяний фреш

Цей сік –  універсальний лікар! Він є найкращим джерелом каротину (провітаміну А), що швидко засвоюється організмом, нікотинової кислоти, фосфору і заліза, магнію і кальцію, життєво важливого мікроелемента селену. В морквяному фреші також міститься велика кількість вітамінів В, С, D, а також вітамін Е, так званий вітамін м’язів.

Морквяний сік спроможний загоювати виразки і навіть ліквідовувати ракові пухлини. Завдяки вживанню цього соку підвищується імунітет і стимулюється діяльність кишечника, незамінний сік для покращення зору і лікування хвороб очей, таких як кон’юнктивіт и офтальмія.

3. Апельсиновий фреш

Завдяки вмісту каротиноїдів, вітаміну С (одна склянка – добова доза), фолієвої кислоти, 11 амінокислот та інших корисних речовин апельсиновий сік незамінний в холодну пору року для профілактики і лікування застудних захворювань і авітамінозу.

Апельсиновий фреш зміцнює судини, знижує високий тиск, сприяє поліпшенню складу крові, покращує травлення, активізує роботу головного мозку, стимулює клітинний обмін, спалює жири, підвищує імунітет і вбиває бактерії. Вживаючи щодня апельсиновий сік, ти попереджаєш авітамінози, подагру, гіпертонію, атеросклероз, хвороби печінки. Крім того, апельсиновий сік корисний при запаленні суглобів, проблемах з легенями, запаленням ясен, анемії та інших захворювань крові, температурі, підвищеному тиску, шкірних запаленнях, виснаженнях.

4. Гранатовий фреш

Гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів. Він підсилює імунітет і скорочує ризик виникнення раку. Пий його, щоб покращити травлення. Крім того, гранатовий фреш знизить температуру і заспокоїть біль, його можна застосовувати для полегшення при застудах, а також для нормалізації кров`яного тиску.

5. Грейпфрутовий фреш

Свіжий сік грейпфрута  здатен покращити травлення, нормалізувати роботу печінки, відновити сили організму, знизити тиск крові.

Особливо корисний для людей фізичних і розумових навантажень – зміцнює центральну нервову систему і допомагає позбутися млявості, сонливості  та запаморочення.

Також грейпфрутовий фреш добре виводить з організму зайву рідину, активує процес спалювання жирів, сприяє схудненню і очищенню організму від шлаків.

lady.tochka.net