Вчені встановили, що перекушувати перед телевізором небезпечно для здоров'я \ rusbase.vc

За даними нового дослідження Університету Сассекса, Великобританія, перекус одночасно з заняттям, відволікаючим увагу від їжі, призводить до переїдання, оскільки організму складніше помітити відчуття ситості.

Читайте такожНазвано шість правильних нічних перекусів

Команда протестувала 120 учасників, даючи їм напої і завдання, які вимагали як мало, так і багато уваги. Свої результати вони представили в журналі Appetite, передає medikforum.

Відео дня

120 учасників вживали напій з низькою (75 ккал) або високою калорійністю (272 ккал і густішою текстуроюа). Одночасно виконувалося завдання, що вимагає різної кількості уваги.

Учасники, яким було запропоновано завдання з низьким навантаженням на увагу, відчували себе більш ситими і їли на 45% менше чіпсів, запропонованих їм згодом. Однак учасники, яким було поставлено більш серйозне завдання, не могли так само добре відчути ситість і з'їдали більше чіпсів.

Дослідники дійшли висновку, що здатність людини помічати почуття ситості залежить від того, скільки доступної уваги «залишилося» в мозку. До подібних завдань, що вимагають уваги, відноситься перегляд телевізора або серфінг в телефоні.