Білл Гейтс дав прогноз щодо коронавірусу / Фото УНІАН

Засновник Microsoft Білл Гейтс, що відомий як великий меценат світової охорони здоров'я, вважає, що в найближчі місяці ситуація з пандемією коронавірусу посилиться, але в 2021 році почне змінюватися на краще.

Читайте такожБоятися "чіпування" та Білла Гейтса: чверть американців не хочуть вакцинуватися від COVID-19

Як повідомляє Inc.com, такий прогноз Гейтс зробив в ході віртуального саміту GeekWire.

Відео дня

«У період від сьогодні і до кінця року справи стануть гіршими», - зазначив він, говорячи про можливі терміни перемоги над коронавірусом.

За його словами, протягом осені можна очікувати зростання числа виявлених випадків і смертей. Проте вже у 2021 році ситуація почне поліпшуватись.

На початку наступного року стануть доступними більш ефективні ліки. Йдеться насамперед про моноклональні антитіла - подібну терапію від коронавірусу отримував президент США Дональд Трамп.

Гейтс також покладає надії на появу перших вакцин. На початку наступного року дві або три вакцини пройдуть клінічні випробування і будуть схвалені, що покладе початок стримуванню поширення хвороби. Поява вакцин дозволить почати відновлення повноцінного навчального процесу в школах.  

"Тож до кінця 2021 року США можуть бути в набагато кращій формі, ніж зараз", - зазначив він.

Проте Гейтс попередив, що пандемія не закінчиться, поки коронавірус не буде переможений по всьому світу. Без цього повернення до нормального життя неможливе.

Більше новин по темі