До цього вчені припускали, що антитіла до COVID-19 швидко зникають \ REUTERS

Антитіла до COVID-19 зберігаються в організмі людини щонайменше чотири місяці після встановлення діагнозу, та не зникають так швидко, як припускали раніше. 

Читайте також"Багато людей загине": У ВООЗ пояснили, як не можна добиватися колективного імунітету до COVID-19Такого висновку дійшли експерти DeCODE Genetics з Рейк'явіку, які дослідили результати тестів понад 30 тис. пацієнтів в Ісландії, повідомляє ТСН з посиланням на CNBC.

На сьогодні це наймасштабніша робота щодо реакції імунної системи на вірус SARS-CoV-2, а також "гарна новина для тих, хто працює над розробкою вакцини".

Відео дня

За словами незалежних експертів із Гарвардського університету та Національного інституту охорони здоров'я США, якщо вакцина може стимулювати вироблення стійких антитіл так, як це робить природна інфекція, то результати дослідження дають надію на те, що "імунітет до цього непередбачуваного і дуже заразного вірусу може не бути швидкоплинним".

До цього вчені припускали, що антитіла до COVID-19 швидко зникають, а дехто із пацієнтів, переважно із легким чи безсимптомним перебігом захворювання, взагалі їх не виробляє.

Що відомо про імунітет до коронавірусу:

  • Колективний імунітет не допоможе побороти коронавірус, що викликав пандемію COVID-19, принаймні сьогодні на це розраховувати не можна. Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Райан. Він повідомив, що побороти коронавірус можуть допомогти ефективно лише заходи, що обмежують його поширення. Колективний імунітет, який багато медиків називають головним захистом від нового вірусу, Райан оцінив як недостатньо надійний на сьогоднішній день механізм,
  • Пізніше у ВОЗ заявили, що не можна дозволяти коронавірусу просто поширюватися заради того, щоб у людей без допомоги вакцини з'явився імунітет до нього. Тому що, як застерегли в ВООЗ, це "дуже небезпечний" сценарій. Адже при такому сценарію багато людей заразяться, багатьом буде потрібна госпіталізація і багато людей помруть
  • Між тим, близько 74% людей у ​​всьому світі заявляють, що готові отримати вакцину від коронавірусу, якщо вона буде.