Батьки школярів, які ходять в школу, частіше хворіють на COVID-19 / фото: ua.depositphotos.com

Діти, які ходять в школу, підвищують ризик дорослих вдома захворіти на COVID-19. Але лише в тому випадку, якщо школа не дотримується заходів для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це, як пише Nature, свідчить нове дослідження, проведене в США. Джастін Лесслер з Університету Джона Хопкінса в Балтиморі разом з колегами провів опитування серед півмільйона американців, які живуть з дітьми шкільного віку. Опитування було проведене через Facebook в кінці 2020 і на початку 2021 років. У половини респондентів діти ходили в школу "по-старому", а не відвідували уроки онлайн.

Читайте такожThe Atlantic: Коли люди зможуть нарешті жити без масок?Вчені виявили, що дорослі, які живуть зі школярами, особливо старшокласниками, частіше скаржаться на симптоми COVID-19 або ж мають позитивний тест на SARS-CoV-2. Разом з тим, дослідники також з'ясували, що школи можуть повністю знищити цей ризик. Для цього вони повинні виконувати хоча б сім заходів стримування інфекції.

Відео дня

Зокрема, потрібно, щоб учні й вчителі носили маски. Батьки дітей не повинні заходити в будівлю школи. А відстань між партами потрібно збільшити. Результати дослідження наразі проходять фахову перевірку. Тож до них треба ставитися обережно.

Вас також можуть зацікавити новини: