Головною причиною називають збільшення кількості інфікованих людей у суспільстві / Фото uk.wikipedia.org/Benoît Derrier

Технологічний інститут у Швеції виявив підвищену концентрацію COVID-19 в каналізаційній системі Стокгольма.

Про це повідомляє AP.

Концентрація смертельної інфекції в каналізаційній системі міста подвоїлася за останні тижні, повернувшись на рівень травня 2020 року.

Відео дня

У заяві KTH Royal Institute of Technology стверджується, що збільшення кількості випадків зараження COVID-19 в останні тижні відбивається на стічних водах і, таким чином, пов'язано з великою кількістю людей, що проходять тестування.

"Моя інтерпретація полягає в тому, що це останнє збільшення, безумовно, пов'язано зі збільшенням кількості інфікованих людей у суспільстві", - сказала професор Інституту в Стокгольмі Сесілія Вільямс.

Читайте такожУ ВООЗ оцінили рішення Швеції не вводити жорсткий карантин

Коронавірус у Швеції:

  • Після початку пандемії влада Швеції вирішила не вводити жорстких карантинних заходів. Вона очікувала, що у населення виробиться колективний імунітет і захворюваність поступово зійде нанівець. Однак рівень смертності в країні підвищився. У перші шість місяців у Швеції померли 51 405 осіб. За даними державного управління статистики (SCB), це найвища кількість смертей за аналогічний період з 1869 року.
  • Однак, 23 серпня стало відомо, що план з вироблення колективного імунітету у шведів так і не був досягнутий.
  • 25 серпня головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл заявив, що восени в країні не буде другої хвилі коронавірусу. Замість цього слід очікувати локальні спалахи COVID-19.
  • За даними Університету Джонса Хопкінса, в Швеції зафіксовано понад 84 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 5,8 тис. дані по числу видужалих не наводяться.