Брокколі захищає від старіння \ moirebenok.ua

У цього хрестоцвітого овоча маса корисних властивостей для здоров'я. І однією боротьбою зі старінням вони не обмежуються.

Читайте такожНазвано дев'ять продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Корисний для здоров'я очей. Брокколі багатий антиоксидантами лютеїном і зеаксантином, що запобігають окислювальному стресу і пошкодженню клітин в очах, пише medikforum з посиланням на The Health Site.

Відео дня

Запобігає раку. Численні невеликі дослідження показали, що хрестоцвіті овочі на зразок броколі містять різні біоактивні компоненти, які можуть захищати від певних різновидів пухлин на зразок раку грудей, простати, шлунку, кишечника, сечового міхура і інших.

Утримує цукор під контролем. Брокколі особливо корисний для людей з діабетом, оскільки допомагає зберігати контроль над рівнем цукру в крові. Позитивний ефект цього овоча вчені відносять за рахунок антиоксидантів і харчових волокон.

Запобігає хворобам серця. Дослідження припускають, що броколі знижує рівень «поганого» холестерину і тригліцеридів, а це основні фактори ризику хвороб серця. Дослідження також вказують пецифічні антиоксиданти в броколі с, які допомагають зменшити ризик інфаркту в цілому.

Позбавляє закрепів. Оскільки брокколі багатий волокнами і антиоксидантами, цей овоч сприяє підтримці нормального функціонування кишечника і травного здоров'я.

Захищає від старіння. Сульфорафан - біоактивні компонент в брокколі - показав свою здатність стримувати процеси старіння. Загалом, відомо, що здорове харчування уповільнює ці біохімічні процеси і запобігає розвитку вікових хвороб.