У Новій Зеландії не фіксують нових випадків зараження / Фото Flickr/Christoph Strässler

Нова Зеландія скасовує майже усі карантинні обмеження, оскільки в країні більше немає випадків захворювання на COVID-19

Про це повідомляє американський канал CNN з посиланням на заяву прем'єр-міністра країни Джасінду Ардерн.

За її словами, майже усі карантинні обмеження будуть скасовані завтра, 9 червня, оскільки в Новій Зеландії більше немає активних випадків зараження коронавірусом.

Відео дня

Зокрема, школи та робочі місця будуть відкриті відповідно до нових правил "рівень 1", що не передбачають обмежень щодо зібрань або внутрішніх подорожей.

Водночас, Ардерн заохочує громадян країни усе ще дотримуватися соціального дистанціювання.

Читайте такожЩе одна країна переборола COVID-19

Вона заявила, що міжнародні кордони країни поки залишатимуться закритими для осіб, які не є резидентами, аби унеможливити нового спалаху коронавірусу. При цьому особи, які є резидентами країни, після прибуття змушені будуть впродовж двох тижнів перебувати на карантині.

За останніми даними, у Новій Зеландії немає нових випадків зараження коронавірусом. Впродовж останніх 17 днів не було підтверджено жодного позитивного випадку, а впродовж останніх 12 днів ніхто не лікувався у стаціонарі. Також вже 40 днів минуло з часу виявлення останнього випадку, коли вірус передавався у суспільстві.

Як повідомляв раніше УНІАН, перший випадок інфікування коронавірусом у Новій Зеландії було зафіксовано 28 лютого. Станом на 14 березня у країні було 6 випадків захворювання, а 20 березня іноземцям заборонили в'їзд у країну. З 23 березня були закриті школи, скасовані усі масові заходи, а робота другорядного бізнесу була призупинена, хоча на той час у країні не було зафіксовано жодної смерті. Усім працівникам було доручено працювати з дому, якщо це можливо, а публічний транспорт працював лише для працівників важливих галузей.

У цій країні усього було підтверджено 1 тис. 504 випадки інфікування і 22 смерті.