Спалах COVID-19 зафіксовано у 12 країнах Європи / фото REUTERS

Нині спалах COVID-19 зафіксовано у 12 із 15 великих країн Європи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

За його словами, Європа та Північна Америка продовжують перебувати на своїх максимальних позначках захворюваності поточної хвилі.

Відео дня

Читайте такожУ ВООЗ прогнозують, що до грудня кількість смертей від коронавірусу в Європі зросте на 236 тисяч

Зокрема, найвищий рівень захворюваності серед країн Європи зафіксовано у Великий Британії, а Румунія додалася до списку великих країн Європи зі спалахом COVID-19.

"Зараз вже у 12 із 15 великих країн Європи з населенням понад 10 млн осіб зафіксовано спалах... Спалаху немає в Україні, Чехії та Польщі", - сказав Ганиченко.

Він додав, що Україна зараз перебуває на 13-й сходинці за рівнем захворюваності на COVID-19 у Європі - її показники вже близькі до Румунії, де нині зафіксовано спалах.

"Проте в Україні зараз ми бачимо поступове зростання, однак спалах можливий вже будь-якого дня", - уточнив Ганиченко.

Нагадаємо, 31 серпня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ЄС досягнув своєї цілі щодо 70% вакцинованих до кінця літа.

Наразі найвищі показники вакцинації спостерігаються у країнах Західної та Північної Європи. У деяких із них принаймні однією дозою щеплені понад 90% дорослих.

Коронавірус в Європі: що відомо