Ілюстрація / REUTERS

Президент німецького Інституту Роберта Коха Лотар Вайлер виступив проти обов'язкової вакцинації жителів ФРН проти коронавірусу.

Про це він заявив сьогодні у місті Шверині, повідомляє Deutsche Welle.

«У нас немає підстав для того, щоб розглядати питання обов'язкової вакцинації», - запевнив він.

Відео дня

Читайте такожУ США випробовують вакцину проти COVID-19 в таблетках

За його словами, громадяни Німеччини, безумовно, розуміють, що якби була наявна безпечна вакцина проти коронавірусу, то це сприяло б їхньому здоров'ю.

Вайлер також розповів, що ще кілька тижнів тому в ІРК було створено робочу групу щодо вакцин. У разі розробки відповідної вакцини розглядалося б питання щодо того, які групи населення можна вакцинувати і яким чином, додав він.

Раніше міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан виступав за запровадження так званого паспорта імунітету для тих осіб, які або вже перехворіли на COVID-19. Утім, така ініціатива міністра викликала різку критику з боку опозиції та низки ЗМІ, які вказували на значні порушення особистих свобод і можливу дискримінацію на ринку праці в разі запровадження цього кроку.

Як писав раніше УНІАН, у минулому були випадки, коли науковцям так і не вдалося розробити ефективну вакцину від збудників захворювань.

Читайте також: