Компанії також тестують вакцину у дітей у віці від 2 до 5 років / фото REUTERS

Компанія Pfizer та BioNTech звернулися до регулюючих органів США з проханням дозволити екстрене використання їх вакцини проти COVID-19 для дітей у віці від 5 до 11 років.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на представників компанії Pfizer.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів призначило на 26 жовтня нараду зовнішніх консультантів, на якій буде розглянуто цю заявку. У разі її схвалення це дасть можливість почати щеплення для дітей з цієї вікової групи, яких в країні налічується близько 28 мільйонів.

Відео дня

"Оскільки кількість нових випадків захворювання серед дітей у США продовжує залишатися на високому рівні, це важливий крок у наших постійних зусиллях по боротьбі з COVID-19", - йдеться в заяві компанії.

Зазначену вакцину вже дозволено використовувати в США для підлітків від 12 до 15 років в екстреному порядку. Для людей у віці від 16 років і старше її схвалено повністю.

Як зазначили в компанії, швидке схвалення вакцини Pfizer/BioNTech для дітей молодшого віку може допомогти пом'якшити потенційний сплеск випадків захворювання в найближчі тижні та місяці.

Читайте такожВ ООН і ВООЗ планують до кінця року вакцинувати 40% населення планети

Якщо дозвіл буде отримано, двокомпонентна вакцина стане першою вакциною від COVID-19, доступною для дітей від 5 до 11 років у Сполучених Штатах.

20 вересня компанії заявили, що вакцина Pfizer/BioNTech викликала потужну імунну відповідь у дітей від 5 до 11 років в рамках клінічних випробувань за участю 2268 осіб.

Компанії також випробовують вакцину у дітей віком від 2 до 5 років та дітей віком від 6 місяців до 2 років. Дані очікуються в четвертому кварталі.

За словами координаторки Білого дому по боротьбі з COVID-19 Джеффрі Зінтс, у разі отримання дозволу від регуляторів вакцина може бути готова до розгортання вже в листопаді.

За даними Американської академії педіатрії, на даний час на дітей припадає близько 27 відсотків від загальної кількості випадків зараження коронавірусом у США.

Хоча діти рідше хворіють на COVID-19 у важкій формі, вони можуть передавати вірус іншим людям, у тому числі вразливим групам населення, більш схильним до ризику розвитку важкої форми захворювання, зауважують виробники вакцини.

Представник Pfizer повідомив, що процес подання заявки до FDA завершено.

Раніше Pfizer та BioNTech заявили про успішні випробування, які показали, що їхня вакцина безпечна та ефективна для дітей від 5 до 11 років.

Вас також можуть зацікавити новини