Ілюстрація \ REUTERS

Без швидких дій новий коронавірус може заразити до чверті мільярда людей в Африці протягом першого року пандемії та забрати 190 000 життів.

Читайте такожУ світі вже понад 5 мільйонів людей заразилися COVID-19

Про це йдеться в новому прогнозі на основі математичного моделювання, представленому ВООЗ. Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), до 5,5 млн осіб можуть потребувати госпіталізації, у 140 000 розвинеться форма коронавірусу середньої тяжкості, а у 89 000 - гостре тяжке захворювання. Прогноз, підготовлений автором Хамфрі Карамагі з офісу ВООЗ у Браззавілі (Республіка Конго), передає medikforum з посиланням на BMJ Global Health.

Відео дня

Дослідження передбачає більш низькі рівні впливу і більш повільне поширення нового коронавірусу в Африці, ніж в інших частинах світу. Воно також прогнозує меншу кількість важких випадків і смертності від COVID-19, ніж в інших регіонах, включаючи США і Європу.

Однак пов'язане з цим збільшення лікарняної допомоги відверне і без того мізерні ресурси для вирішення основних проблем охорони здоров'я в Африці - ВІЛ, туберкульоз, малярія і недоїдання, які посилять вплив нового коронавірусу, попереджає дослідження.

Дослідники також відзначили, що обмежені послуги з тестування і діагностики, погані системи моніторингу та збору даних, особливо в сільських районах, ускладнять ефективну реакцію служб охорони здоров'я.

За словами Карамагі і його колег, порівняно з іншими країнами, коронавірус може довше зберігатися в Африці, можливо, на кілька років.

Читайте також: