Регулярна зарядка і спорт вечорами - оптимальний вихід для тих, хто страждає від депресії \ youtube.com

Депресія - захворювання, яке зустрічається досить часто, хоч люди можуть навіть не підозрювати про це. Як правило, позбутися депресивного стану допомагає тільки лікар, але існують і такі способи, які допоможуть пом'якшити стан і пережити депресію.

Читайте такожЗанадто довгий робочий тиждень викликає депресію у жінок

Фізична активність

Відео дня

Регулярна зарядка і спорт вечорами - оптимальний вихід для тих, хто страждає від депресії. Завдяки фізичним вправам змінюється хімічний склад головного мозку, функції організму, підвищується настрій. Дослідження показують, що деякі люди оцінюють користь спортивних занять вище, ніж застосування будь-яких медикаментів. Найбільше підходять для позбавлення від депресії швидка ходьба, біг, силові тренування, аквааеробіка, плавання, танці. Вправи не повинні бути виснажливими. Щоденні легкі заняття або п'ять годин на тиждень - оптимальний вибір. Найкраще займатися на свіжому повітрі, передає medikforum. Також можна підключити велоїзду, піший туризм, фітнес-трекінг по пересіченій місцевості, катання на човні, каякінг, альпінізм, лижі, теніс. Подібні види спорту стануть відмінною профілактикою депресії в майбутньому.

Увага до свого стану

Щоб розвинути уважність до симптомів, слід займатися йогою, медитаціями, дихальними вправами. Не зайвим стане ведення щоденника або блога. Відстеження власних думок неймовірно важливо для тих, хто хоче перебувати в гармонії з собою. Ці способи зроблять людину більш розсудливою, спокійною. Мислення грає важливу роль в профілактиці і позбавленні від депресії, оскільки нерідко це пов'язано з високим рівнем стресу. Тому важливо знімати фізичне і психологічне напруження за рахунок подібних методик.

Відпочинок

Важливо нормалізувати сон, щоб гормони, апетит, рівень енергії прийшли в порядок. Відпочинок дозволить пережити депресію. Важливо засипати і вставати в один і той же час. Причому зовсім неважливо, будній це день або вихідний.

Режим сну дозволить впоратися з негативними думками. Також слід встановити в спальні тьмяне світло, відмовитися від гаджетів, телевізора і комп'ютера за пару годин до сну. Спати слід в прохолоді, уникати вживання кофеїну.

Спілкування

Спілкуватися з друзями, родичами вкрай важливе для того, щоб підняти настрій. Буде це цілеспрямована зустріч за чашкою кави або вечерею в ресторані або швидкоплинна розмова і посмішки - не суть. Соціальні зв'язку - один з головних способів уникнути депресії. Людям потрібні люди. Тому насолоджуйтеся спілкуванням, залишайтеся на зв'язку, якщо хочете ніколи не стикатися з негативними думками.

Природа

Побути наодинці з собою або влаштувати пікнік з друзями - неважливо. Природа, заспокійливі звуки шуму моря та шелест дерев допоможуть впоратися з депресією. Справа в тому, що звуки сучасного світу (автомобілі, кухонна техніка, заводи, шум вулиць) безпосередньо впливають на психічний стан, пов'язаний з тривожністю і депресією. Побувайте в лісі, поїдьте на пляж, займіться садівництвом або прогуляйтеся в парку - ці прості способи можуть позбавити від поганих симптомів.