Амброуз Дламіні / REUTERS

Прем'єр-міністр африканської держави Есватіні Амброуз Дламіні помер через чотири тижні після того, як отримав позитивний тест на коронавірус.

Читайте такожДо Фонду боротьби з корупцією-19 спрямували 6 мільярдів гривень за рахунок економії бюджетних коштів

Про це повідомляє BBC, посилаючись на повідомлення уряду Есватіні. 52-річний політик помер у лікарні в ПАР.  Причина смерті офіційно не називається, але Дламіні нещодавно госпіталізували до лікарні з коронавірусною хворобою.

Відео дня

Прем'єр Есватіні повідомив, що отримав позитивний тест на коронавірус 16 листопада. За його словами, хвороба протікала безсимптомно і він відчував себе добре. Проте 1 грудня Уряд повідомив про госпіталізацію політика.

Королівство Есватіні - невелика південноафриканська країна, до 2018 року була відома як Свазіленд. У ній живе близько мільйона людей, при цьому офіційно влада королівства підтвердила 6768 випадків коронавірусу і 127 смертей.

Відзначається, що Дламіні – один з декількох світових лідерів, що захворіли коронавірусом.  Хворобу перенесли, зокрема, президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і президент Бразилії Жаір Болсонару. Проте, раніше підтверджених випадків смерті чинних світових лідерів від коронавірусу не було.

Більше новин на тему