Як підняти тиск швидко / фото ua.depositphotos.com

Знижений тиск - дуже неприємна проблема, яка може заважати людині в будь-якому віці. Саме по собі зниження тиску рідко є небезпечним для життя, але воно може бути симптомом небезпечних захворювань, таких як серцева недостатність, виразка шлунка, анафілактичний шок та інших.

Симптоми зниженого тиску

Звичайно, найпростіше виявити знижений тиск за допомогою тонометра. Значення нижче 100/60 мм рт. ст. помітно погіршують самопочуття. Без тонометра визначити знижений тиск можна за такими ознаками:

  • сильне запаморочення;
  • головний біль, найчастіше в скронях і в потилиці;
  • сильна слабкість і млявість;
  • утруднення дихання, задишка;
  • у важких випадках - потемніння в очах і непритомність.

Як підняти тиск швидко

Часте зниження тиску - це достатній привід звернутися до лікаря. Гіпотонія може стати причиною розвитку ішемічного, стенокардії і атерокардіосклерозу. Якщо ж підняти тиск потрібно вдома, то можна скористатися наступними способами.

Відео дня

Випийте чашку кави

Чашка міцної кави може швидко підняти тиск і поліпшити самопочуття. Якщо немає кави, підійде і міцний чай. Однак люди, які часто п'ють чай і каву, можуть не отримати бажаний ефект, оскільки їх організм вже звик до кофеїну.

З'їжте щось солоне

Сіль дуже швидко підвищує тиск, тому гіпертонікам солоне протипоказано. А ось для гіпотоніків сіль може стати справжнім порятунком. При падінні тиску можна з'їсти невеликий шматочок оселедця, солоного огірка, бринзи або фети, ложку соєвого соусу. Однак зловживати солоним не можна, особливо літнім людям.

Збільште тиск в ногах

Одягніть на ноги щільні колготки або спеціальні компресійні панчохи. Таким чином можна "перегнати" кров з ніг у верхню частину тіла, і підвищити загальний тиск.

Випити води

Випийте 1-2 склянки води за короткий час. Вода збільшує тиск крові на стінки судин, а отже і підвищує тиск.

Прийміть правильну позу

Якщо ви сидите - закиньте одну ногу на другу і таким чином зменште тиск в ногах. А якщо стоїте - схрестіть стегна і сильно стисніть. А ось людям з підвищеним тиском такі пози, навпаки, протипоказані.

Вас також можуть зацікавити новини: