У Києві маленька дівчинка та її бабуся ледь не загинули під кригою / Скріншот - Facebook, Киев оперативный

На озері Тельбін у Києві перехожий 3 січня врятував маленьку дівчинку, що каталась з гірки на тарілці та вилетіла в ополонку, а також її бабусю, що хотіла допомогти дитині, але сама провалилась під кригу.

Відповідне відео оприлюднено у Facebook проекту «Київ Оперативний».

Читайте такожТурецький правоохоронець пірнув у крижану воду задля порятунку цуценяти (відео)

«Сьогодні врятував життя двом людям. Пішли ввечері з сином на прогулянку до Тельбіна і не доходячи ста метрів до гірки з якої планували спускатися, побачив як на шаленій швидкості до озера мчить дівчинка на тарілці. В наступний момент дівчинка вже ковзла по льоду який замерз по краям озера і вилетіла в ополонку. За нею побігла її бабуся стала на край льоду щоб дістати з води онучку і провалилася», - йдеться в дописі перехожого на ім’я Сергій Регеда.  

За його словами, допомогу постраждалим намагалися надати два хлопці 12-13 років, однак в них нічого не виходило.

«Я на ходу крикнув, щоб вони тікали звідти. Вони відійшли до берега, а я розпластався на краю ополонки і почав тягнути бабусю. Вона в цей час тримала онуку за руку. Зрозумівши що двох не витягну і потрібно спочатку рятувати дитину вхопив лівою рукою дівчинку і одним ривком витяг на лід. З бабусею було тяжче. Її одяг став мокрим і важким. Лід по краю ламкий. Але даючи їй вказівки як правильно карабкатися на лід - вдалося врятувати і стареньку», - зазначив він.

Надалі допомогу постраждалим надали інші небайдужі, один чоловік пообіцяв відвести жінку та дитину додому.

Раніше чоловік у Сумах героїчно кинувся на порятунок собаки, яка провалилась під кригу.