Моряків, врятованих з палаючих у Чорному морі танкерів, виписали з Керченської лікарні №1.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на російське МОЗ Криму.

Читайте такожТанкери, які горять у Чорному морі, зносить до Кримського мосту

«Трьом з 12 постраждалих, з огляду на їх стан здоров'я, було запропоновано продовжити лікування. Однак лікарі зважили на побажання пацієнтів, і вони також були виписані. Стан усіх моряків оцінюється як задовільний», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 9 з 12 моряків готують до виписки з лікарні Керчі.

Вранці 25 січня рятувальники повідомили, що пожежу на танкерах Maestro і Candy не загасили. У середу і четвер суду починали дрейфувати, але потім або зупинялися самі, або їх затримували рятувальні судна.

Напередодні в Міністерстві закордонних справ Туреччини підтвердили загибель чотирьох громадян країни унаслідок вибуху і пожежі на танкерах біля берегів Криму. МЗС Індії повідомив про шістьох загиблих і шістьох зниклих громадян країни.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня біля берегів Криму сталися вибухи і пожежа на двох танкерах Maestro і Candy, які йшли під прапором Танзанії.

Танкер Maestro йшов у російський Темрюк, на його борту було 14 осіб - громадяни Туреччини та Індії. На борту танкера Candy було 17 осіб - також громадяни Туреччини та Індії.

Загинули 14 осіб, ще 12 вдалося врятувати, доля шістьох осіб залишається невідомою.

Танкери, на яких стався вибух і пожежа, були задіяні в незаконному перевезенні скрапленого газу до Сирії, стверджує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування усіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.