В Одесі викрили четвертого учасника схеми постачань кокаїну з Європи в Україну / npu.gov.ua

В Одесі правоохоронці викрили четвертого учасника злочинної групи, яка займалася поставками кокаїну з Європи в Україну.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, минулого тижня було затримано троє учасників зазначеної групи.

За даними відомства, в будинку і автомобілі нового фігуранта у вівторок, 21 травня, прокурори спільно з співробітниками Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки і слідчими Головного управління Нацполиции в області провели обшуки.

Відео дня

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили в автомобілі підозрюваного пакет з кокаїном і 500 г канабісу.

Також на дачі підозрюваного – в Овідіопольському районі Одеської області виявлено оранжерея з 100 кущами конопель та обладнання для її вирощування.

Зараз з підозрюваним проводяться слідчі дії.

У прес-службі зазначили, що 16 травня правоохоронні органи ліквідували схему, за якою в Одесі тривалий час збували кокаїн. Наркотики отримували з країн Європи. Протиправна діяльність включала поставки, систематичне незаконне придбання, перевезення, зберігання і реалізацію «порошку», що є особливо небезпечним наркотиком.

За клопотанням прокуратури, троє підозрюваних взято під варту із заставою у 2 млн грн кожному, які поки що не внесені.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня в Одесі правоохоронці знешкодили злочинну групу, яка займалася збутом кокаїну з Європи. Були затримані троє фігурантів. У ході обшуків у приміщеннях, задіяних у схемі наркотрафіку, вилучили наркотики, наповнені шприци, ваги, інші засоби, золото, мобільні телефони, картки, близько 30 тис. дол., 26 тис. євро, 3 млн форентів, понад 4 тис. дол., імовірно, підроблених.

Крім того, вилучено арсенал зброї, боєприпасів і підроблені посвідчення співробітників правоохоронних органів.

Обшуки проходили на території Одеської, Київської та Закарпатської областей.

Дії учасників групи координував 42-річний уродженець Закарпаття, збували наркотик його спільники – 43-х і 50-річний одесити.