З 13 доставлених в лікарню - 11 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні / УНІАН

В Одесі під час бунту ув'язнених, що сталася вчора в Південній виправній колонії (№51) постраждали співробітники ще однієї пенітенціарної установи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив головний лікар Одеської міської клінічної лікарні №11 Микола Турчин.

За його словами, вчора упродовж дня до цього лікувального заклад було доставлено 13 осіб. З них троє - співробітники Одеської виправної колонії (№14), яка розташована поруч з Південною колонією. Їх направили на допомогу колегам для придушення заколоту.

Відео дня

Як зазначив Турчин, з 13 доставлених до лікарні - 11 осіб після надання необхідної медичної допомоги перебувають на амбулаторному лікуванні. При цьому чотирьох доставили в районі полудня, решту - ближче до вечора.

Читайте такожВ одеській колонії після бунту ввели режим особливих умов

«Двох госпіталізовано. Один з них - пацієнт з переломом основи черепа та забоєм головного мозку, другий - зі скальпованою раною голови та закритою черепно-мозковою травмою», - сказав головлікар. Їх стан оцінюється як середньої тяжкості. Прогноз на одужання - сприятливий.

У решти, здебільшого, удари, у трьох - закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку, у двох - переломи.

Він також зазначив, що двоє людей, які перебувають у стаціонарі, - працівники виправного закладу №14.

За даними представника цієї колонії, ще одного її співробітника вчора було доставлено до Одеської міської клінічної лікарні №1.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, який супроводжувався пожежею.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) і ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Перший заступник начальника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що бунт стався за вказівкою «злодіїв у законі».

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в Миколаєві, почали досудове розслідування за фактом службової недбалості (ч.2 ст.367) Кримінального кодексу України працівників колонії.

За попередньою інформацією, причиною бунту стали неналежні умови тримання засуджених і жахлива якість продуктів харчування. Через це стався бунт, внаслідок якого почалася пожежа. Вогнем пошкоджено будівлю установи виконання покарань, пожежна техніка й інше майно - загалом на площі 400 квадратних метрів.

З 28 травня в Південній виправній колонії введено особливий режим, побачення з родичами арештантам заборонено.

У Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції заявили про заколот 200 ув'язнених, у результаті якого постраждали 15 співробітників установи №51.