Ілюстрація REUTERS

В Угорщині рятувальники та волонтери вирішили розширити територію, на якій вже третю добу тривають пошуки зниклих без вісті в результаті зіткнення прогулянкового судна з круїзним лайнером, який стався ввечері 29 травня в Будапешті на річці Дунай.

Читайте такожЗатриманому в Угорщині українському капітану оберуть запобіжний захід

Як повідомляє Deutsche Welle, за станом на суботу, 1 червня, доля 21 особи - 19 пасажирів прогулянкового судна і двох членів екіпажу - досі залишається невідомою.

Відео дня

Оскільки всі туристи з цього судна були з Південної Кореї, до рятувальної операції приєдналися фахівці з цієї країни. У суботу пошуки проводяться на відстані до 50 кілометрів вниз за течією Дунаю.

Ілюстрація REUTERS

З понеділка угорські та південнокорейські аквалангісти мали почати обстеження затонулого судна в пошуках загиблих. Як повідомляє агентство новин dpa, на даний час умови для підводних пошуків на Дунаї є складними через підняття рівня води внаслідок рясних дощів.

Експерти припускають, що тіла загиблих можуть знаходитися всередині судна.

До пошуків залучені також рятувальники з сусідньої з Угорщиною Сербії, оскільки тіла загиблих могли бути віднесені течією річки аж на територію цієї країни.

Нагадується, що в результаті зіткнення двох суден на річці Дунай ввечері 29 травня загинуло щонайменше сім осіб. На борту одного з судів, яке перекинулося і затонуло, перебувало 35 осіб: 33 туристи з Південної Кореї та два члени екіпажу з Угорщини. Всі семеро загиблих - туристи. Причини катастрофи з'ясовуються. 30 травня угорська поліція затримала капітана круїзного лайнера, яким виявився 64-річний українець.

Ілюстрація REUTERS