Хлопчика доставили до лікарні / фото Артем Семеніхін, Facebook

В Конотопі автомобіль поліції на пішохідному переході збив 10-ти річного хлопчика. Дитина у важкому стані.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

У місцевій прокуратурі підтвердили інцидент і заявили, що хлопчик рухався пішохідним переходом, за даним фактом вже розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України.

«7 червня 2019 року, близько 18.30 у м. Конотоп водій, який працює у Конотопському відділі поліції, на службовому авто здійснив наїзд на 10-річного хлопчика, що рухався по пішохідному переходу на вул. Успенсько-Троїцькій. Дитина госпіталізована. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України. Слідство проводять слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. Водій пройшов освідчування, він тверезий. Наразі він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Тривають слідчі дії», – повідомила речниця прокурора Сумської області Наталя Науменко.

У поліції пообіцяли неупереджене та об’єктивне розслідування.

«За словами начальника ГУНП області Миколи Лушпієнка, подія буде розслідувана об’єктивно та неупереджено. За наказом керівника поліції Сумщини, на період проведення службової перевірки начальник Конотопського відділення поліції відсторонений від виконання службових обовʼязків. Водій, який перебував за кермом автомобіля,  затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Керівництво поліції Сумщини готове надати повне сприяння й усю необхідну допомогу працівникам ДБР у розслідуванні даної події», – йдеться в повідомленні.

За кермом був водій - сержант поліції. "Штатний водій даного автомобіля. Після зіткнення надав першу медичну допомогу. <...> Якщо є вина працівника поліції, відповідати буде по закону", - розповів телеканалу Кон-такт начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко, передає "Конотоп.City".

Відео: ТРО "Кон-такт"