Він вважає, що матеріали справи фальсифікували місцеві правоохоронці за підтримки столичного керівництва / фото: УНІАН

Лідер Одеської міської організації партії «Сила людей» Олег Михайлик, який у вересні 2018 року в центрі Одеси дістав тяжке вогнепальне поранення, заявив, що «відмашка» на його вбивство нібито надійшла з Адміністрації президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Михайлик сказав сьогодні на прес-конференції.

«Я без частки сумніву можу сказати, що до цього замаху причетні Галантерник (відомий бізнесмен Володимир Галантерник - УНІАН) і Труханов (мер Одеси Геннадій Труханов - УНІАН). За неофіційними даними, відмашка на замах надійшла з Адміністрації президента від людей, які в той час фактично керівники країною... У цих людей є прізвища - Кононенко, Мартиненко і ще кілька людей», - заявив активіст.

Відео дня

Він також додав, що відомий забудовник, бізнесмен Олег Невзоров, який є «молодшим партнером» Галантерника, звернувся до суду з позовом про стягнення з Михайлика 50 тис. грн за моральну шкоду і шкоду діловій репутації. Михайлик зазначив, що це є підтвердженням тиску на нього з боку вищезгаданих осіб.

«За неофіційними даними, за моє вбивство взяли 50 тис. дол.», - сказав він, додавши, що замах було ретельно сплановано і розслідування повністю саботувалося.

На його думку, кілер стріляв у серце, а не в голову, оскільки активіст ніс великий кавун, який його частково прикрив.

Як заявив адвокат Михайлика Вадим Оксюта, матеріали справи фальсифікували місцеві правоохоронці, заручившись підтримкою столичного керівництва.

«Про це знали Аваков, Князєв...», - заявив Оксюта.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він дістав проникаюче вогнепальне поранення, куля застрягла біля серця. За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з тримання в СІЗО на домашній арешт одного із заарештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи. Затримані своєї провини не визнають.

11 січня 2019 року під час операції в Німеччині з тіла Михайлика витягли кулю, яка застрягла в легені. До Одеси Михайлик повернувся на початку лютого. У червні стало відомо, що двом іншим затриманим також змінили запобіжний захід, а справа з Києва повернули до Одеси.