У човні турки могли перевозити наркотики та інші заборонені речі / ГУНП України

Поліція викрила організовану групу українців на території Херсонської та Миколаївської областей, які займалися незаконними перевезеннями турецьких мігрантів до країн ЄС.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП України.

Читайте такожВибух гранати в Києві: ЗМІ назвали ім'я загиблого військового

За попередньою інформацією, вербувальники підшукували громадян із суттєвими фінансовими проблемами. Саморобними «яхтами» вони незаконно перетинали кордон Туреччини й забирали звідти мігрантів. Цими ж «яхтами» їх переправляли до Греції та Італії.

Крім того, у човні турки могли перевозити наркотики та інші заборонені речі.

Такі судна у Європі, як правило, затримували. Мігранти мали можливість отримати статус біженця, а українці – лише суд і ув’язнення, при чому на досить великий термін. На сьогодні у Греції та Італії за саме такі злочини відбувають покарання близько 300 українців.

«Яхту» з вербувальниками затримали у момент її виходу в море.

У місцях мешкання фігурантів спільна група із представників кількох правоохоронних відомств провела санкціоновані судом обшуки. Слідчі вилучили речові докази в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 149 Кримінального кодексу України. 

Як повідомляв УНІАН, у місті Кам’янське Дніпропетровської області сьогодні в ході спецоперації поліції із залученням співробітників «КОРД» затримано трьох членів злочинної групи, які вичиняли розбійні напади та вимагали гроші в аграріїв та підприємців.