Чоловік підозрюється у вчиненні десяти кіберзлочинів / npu.gov.ua

Генеральна прокуратура України (ГПУ) вперше за спрощеною процедурою екстрадувала підозрюваного у кіберзлочинах іноземця до Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, в результаті співпраці з Федеральним бюро розслідувань США Генпрокуратура завершила процедуру екстрадиції громадянина Литовської Республіки до США.

Читайте такожБезперешкодно пішов: з’явилося відео втечі ізраїльського наркобарона Сільвера від СБУ (відео)Зазначається, що вказана особа розшукувалася тривалий час американськими правоохоронцями за підозрою у вчиненні десяти серйозних транснаціональних кіберзлочинів та була затримана в результаті спецоперації органами Нацполіції у жовтні цього року на території України.

Відео дня

«Генеральною прокуратурою України прийнято рішення про екстрадицію особи до США у спрощеному порядку та сьогодні його фактично передано компетентним органам цієї країни. Даний приклад співпраці є унікальним, оскільки це перша екстрадиція з України до США у спрощеному порядку», – говориться в повідомленні.

Як раніше УНІАН повідомляв, чоловіка затримали в одному з найдорожчих готелів Києва. Його підозрюють у викраденні 6 мільйонів доларів із рахунків американських фінансових установ.