В ході слідчих дій вже допитано понад 40 осіб / Думська

В Одесі поліція розглядає дві версії загоряння в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, серед яких навмисний підпал.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив начальник регіонального главку Нацполіціі Олег Бех.

«Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання й навмисний підпал», - сказав Бех.

Відео дня

Читайте також"Дзвонив і казав, що вмирає": один зі студентів одеського коледжу з учорашнього ранку не виходить на зв'язок

Він зазначив, що в будівлі розташовано 19 різних установ, організацій, зокрема й Інститут морської біології НАН України.

За його словами, займання почалося на 3 поверсі коледжу, в кабінеті №9.

Під час слідчих дій вже допитано понад 40 осіб.

На даний час невідома доля 14 осіб, серед яких декілька студентів, співробітники коледжу й Інституту морської біології - його директор Борис Александров і секретар Галина Іванович.

Як зазначив Бех, декілька зниклих під час пожежі телефонували родичам і, прощаючись, говорили, що задихаються в димі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тисячі квадратних метрів.

Того ж дня пожежу було локалізовано, але станом на ранок 5 грудня не ліквідовано.

За інформацією президента Володимира Зеленського, в результаті пожежі загинула 16-річна студентка, 14 людей зникли безвісти (серед них – п‘ять студентів), ще 27 осіб перебувають у лікарнях.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.