Поліція затримала злочинців, які займалися здирництвом / фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Слідчі поліції затримали трьох членів злочинної організації, що займалась здирництвом.

Як повідомляє Головне слідче управління Національної поліції, працівники ГСУ встановили, що орієнтовно у 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для вчинення особливо тяжких злочинів.

Читайте такожВ Одесі напівголий чоловік погрожував перехожим ножицями

Відео дня

Під приводом повернення боргів, зокрема і неіснуючих, зловмисники представлялись учасниками АТО та із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у потерпілих гроші.

Встановлено, що діяли учасники злочинної організації на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти господарювання.

Так, учасники організації погрожували одному з потерпілих та його близьким родичам убивством та вимагали 400 тис. доларів. А у вересні 2019 року в Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тис. євро.

Наразі встановлена причетність зловмисників до чотирьох епізодів вимагання. Сума коштів, отриманих злочинних шляхом, становить близько 11 млн грн.

Головне слідче управління Нацполіції України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні проти вісьмох учасників злочинної організації.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст.189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі ватажок злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані.

Поліцейські продовжують встановлювати особи громадян, які постраждали від дій зловмисників.