Затримання відбулося в одному з ТРЦ / фото npu.gov.ua

Сьогодні у Києві співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції за підтримки спецпризначенців КОРДу провели спецоперацію для затримання чоловіка, якого запорізькі правоохоронці шість років тому оголосили у міжнародний розшук.

Читайте такожНа Закарпатті затримали озброєну банду, яка планувала встановити контроль над регіоном - поліція (фото)

Про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

"Весь цей час він переховувався від органів слідства. Чоловік, 1975 р.н., підозрюється у створенні злочинної організації, яка займалася вимаганням коштів у підприємців, а також у прикритті її діяльності. Також затриманого підозрюють у незаконному зберіганні та переробці зброї, організації так званих кримінальних "сходок" та координації діяльності злочинних груп, учасники яких скоювали тяжкі злочини", - йдеться в повідомленні.

На оприлюднених фото та відео видно, що затримання відбулося в одному з ТРЦ.

Чоловіку інкримінують створення злочинної організації, привласнення майна, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, а також вимагання, незаконне виготовлення вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст.255, ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 та ч.4 ст.189, ч.1 ст.263-1 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

"12 січня 2018 року слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя винесено ухвалу про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його доставлять для проведення слідчих дій у Запоріжжя", - повідомили в поліції.