Шахраї видурювали у громадян банківські картки й брали на них кредити / фото pixabay.com

На Луганщині правоохоронці викрили двох жителів Сєвєродонецька, які у шахрайський спосіб дізнавалися у громадян їхні персональні дані й оформлювали на них онлайн-кредити.

Як повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції, встановлено, що шахрайська схема виглядала так: зловмисники під легендою допомоги в перерахуванні грошей від свого родича з Польщі просили громадян надати свої персональні дані та банківські картки.

Читайте такожУ Тернополі з іномарки бізнесмена вкрали майже 100 тисяч доларів

Відео дня

Після завершення процедури переказу коштів фігурант обіцяв винагороду – 1 тис. грн. Зазвичай вони ошукували молодь і підлітків.

Насправді після отримання всієї необхідної інформації зловмисники оформлювали онлайн-кредити в різних фінансових установах. Таким чином вони завдали громадянам збитків на суму понад 150 тис. грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцями помешкання чоловіків і вилучили телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, а також наркотики.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам підозри. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.