Вбивство сталося майже два роки тому під час застілля / фото УНІАН

У місті Конотоп Сумської області чоловіка, який убив товариша за непристойну пропозицію інтимного характеру, засуджено до довічного позбавлення волі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури області, публічне обвинувачення стосовно 31-річного місцевого жителя, який з особливою жорстокістю позбавив людину життя, підтримано Конотопською місцевою прокуратурою.

Згідно із повідомленням, у ході слідства встановлено та доведено в суді, що 18 липня 2018 року в одному з житлових будинків м. Конотоп двоє товаришів влаштували застілля.

Відео дня

«Будучи вже нетверезим, господар квартири зробив гостю непристойну пропозицію інтимного характеру, яка останнього наскільки розлютила, що він наніс товаришу близько 60 ударів спочатку ногами та руками, а потім ще й ножем. Загалом побиття продовжувалось близько 2-х годин», – зазначає прес-служба відомства.

Від отриманих травм 41-річний господар квартири помер на місці.

«Коли зловмисник зрозумів, що накоїв, то босим і в закривавленому одязі вибіг із квартири, прихопивши срібний ланцюжок із хрестиком, який був на потерпілому. Вже через декілька годин чоловіка, який до цього вже був неодноразово засуджений за крадіжки та хуліганство, затримали співробітники поліції», – уточнили у прес-службі.

За інформацією прокурора Конотопської місцевої прокуратури Юлії Волосюк, сьогодні, 15 квітня, за вироком Конотопського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним за п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України та засуджено до довічного позбавлення волі.