Спецслужби РФ використовують

Служба безпеки України (СБУ) викрила спецоперацію російських спецслужб, спрямовану на дискредитацію відомства і української журналістики. Про це повідомляє прес-служба СБУ на сторінці в Facebook.

"Служба безпеки України викрила чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб, спрямовану на дискредитацію української журналістики та силових структур (зокрема СБУ), а також політики керівництва держави в питанні забезпечення свободи слова", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів з фейкової інформацією нібито з іноземного джерела, які потім поширюються на проросійських інформаційних ресурсах.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала кримінального авторитета, який прямував із Росії до Одеської області

"У поле зору оперативників спецслужби потрапив якийсь "журналіст" Юрій Абрамович, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі "Антифашист", і його останній "шедевр" «Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой».  У статті йдеться про нібито репортаж (насправді відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів", - йдеться в повідомленні.

У своїх матеріалах "журналіст" висвітлює "німецьке бачення" ситуації в Україні і світі. Разом з тим, в німецькомовних виданнях його матеріали відсутні.

"Однак його ім'я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на "Антифашисті". У відкритих джерелах інформація про особу Юрія Абрамовича не ідентифікована. Існує ймовірність, що він відноситься до категорії "фейкових зарубіжних кореспондентів", які використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні і за її межами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Грицак заявив, що Федеральна служба безпеки РФ за останній місяць направила в Україну три диверсійні групи для здійснення терактів і вбивств громадських і політичних діячів.