У Києві святкові заходи пройдуть у 118 культових спорудах / EUAM Ukraine

На заходах, які заплановані в Україні на Водохреще в храмах та на водоймищах публічну безпеку забезпечують близько 12 тис. правоохоронців. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

Читайте такожСьогодні православний світ святкує Водохреще

«З нагоди релігійного свята по всій території країни сьогодні, 19 січня, заплановані заходи майже в 12 тисячах храмів та на 1,3 тисячі водоймищ. До забезпечення безпеки громадян в місцях богослужінь залучені додаткові сили поліції», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що cвяткові богослужіння та освячення води відбудуться по всій території країни у більш ніж 11,8 тис. храмів та на 1,3 тис. водоймищ. Очікується, що участь у заходах візьмуть понад 2,7 млн осіб.

Найбільша кількість масових заходів відбудеться у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Волинській областях.

«До забезпечення публічної безпеки залучено близько 12 тис. поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України», - наголосили в поліції.

Зокрема, у Києві святкові заходи відбудуться у 118 культових спорудах. Очікується, що участь у них візьмуть понад 12 тис. людей. Публічний порядок і безпеку у місцях богослужінь та поряд з культовими спорудами забезпечуватимуть понад 300 поліцейських та бійців Нацгвардії.

«Напередодні правоохоронці обстежили культові споруди, аби масові заходи пройшли в безпеці», - додали в Департаменті комунікації.