Водій під час затримання заявив, що його неможливо вбити/ фото Управління патрульної поліціїОдеської області

Сьогодні в Одесі заарештовано чоловіка, який 25 жовтня на викраденій іномарці протаранив патрульний автомобіль і влаштував ще кілька ДТП з потерпілими.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної прокуратури, в середу Приморський районний суд за клопотанням прокуратури обрав зловмиснику запобіжний захід.

Зокрема, суд відправив жителя Одеси в СІЗО без права внесення застави.

Відео дня

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, цей 41-річний чоловік влаштував кілька ДТП на автомобілі Subaru, ключі від якого вкрав у відвідувачки розважального закладу, в якому відпочивав.

«Рухаючись на чужій машині через центр Одеси, чоловік зіштовхнувся з огорожею і двома автомобілями, внаслідок чого було травмовано одного з їхніх водіїв - 42-річного місцевого жителя», - розповіли в главку.

Зазначається, що коли зловмисника намагалися зупинити патрульні, він протаранив їхню машину і поїхав далі.

Затримали його на вул. Фонтанська дорога, де він заїхав на територію Військової академії і врізався в дерево, після чого іномарка загорілася.

Під час оперативно-слідчих заходів чоловік заявив, що в нього «вселився Господь, допомагали архангели Михаїл і Гавриїл, і Діва Марія допомагала теж».

Для встановлення стану сп'яніння (наркотичного або алкогольного) його було направлено на медичне освідування.

Відеокамери комунального підприємства «Центр - 077» зафіксували, як до викрадення автомобіля, приблизно о 6.40 ранку неділі, вказаний чоловік виніс з бару (в центрі міста) два стільці і стіл. Потім він поставив меблі на проїжджій частині і хрестився поруч.

Бар, з якого він виніс меблі і в якому «відпочивав», зі слів очевидців, йому ж і належить.

Дії зловмисника кваліфіковано відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за ч. 3 ст. 289 (викрадення автомобіля), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу та ін.) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей, - 12 років позбавлення волі.

  • 25 жовтня в Приморському районі Одеси було затримано водія, який скоїв за ранок кілька ДТП з потерпілими. На перетині вулиці Канатній і Італійського бульвару екіпаж патрульної поліції регулював дорожній рух у зв'язку з проведенням ремонтних робіт. В цей час водій на Subaru Forester врізався в патрульний автомобіль Toyota Prius і продовжив рух по Канатній.

Інспектори передали орієнтування на затримання Subaru і почали переслідування.

Після цього інший екіпаж, який рухався з на допомогу колегам, потрапив в аварію (зіткнувся з автомобілем Nissan) на вулиці Водопровідній. Двох поліцейських і пасажирів автомобіля Nissan було доставлено до лікарні.

Subaru затримали на вул. Фонтанська дорога, а до затримання він вчинив ще чотири ДТП, одне з яких з потерпілим. Зазначалося, що у водія були явні ознаки наркотичного сп'яніння.

На водія наділи наручники, при цьому він назвав своє ім'я (Володимир Гула) і повторював, що він - бог, "його неможливо вбити» і зараз порве кайданки.