До складу банди входили СБУшники, поліцейські та двоє цивільних / Фото: dpsu.gov.ua

На Київщині затримали банду правоохоронців, які викрадали людей і вимагали гроші.

Як повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області, до складу викритої організованої злочинної групи входили діючі працівники Служби безпеки України та поліцейські.

Допомагали їм двоє цивільних осіб, які вже мали проблеми із законом. Затримані «спеціалізувались» на викраденні підприємців, які працювали у сфері ІТ-технологій.

Читайте такожУ Києві некерований мікроавтобус зачепив чотири автомобілі і влетів у дерево, є загиблий (відео)

Викрили злочинну діяльність озброєної банди працівники поліції Київщини, співробітники ГУ СБУ в м. Києві та Київській області. У спецоперації із затримання також брали участь спецпризаченці - бійці «КОРД» та батальйону поліції особливого призначення.

«Встановлено, що до злочинів банда готувалась ретельно. Кожну свою жертву вони відстежували крок за кроком, знали розпорядок дня, режим роботи, адреси перебування. Викрадали людей на орендованих автівках. Знання методів оперативно-розшукової діяльності дозволяли їм майже не залишати за собою слідів», - йдеться у повідомленні.

Зловмисники нападали на підприємців серед білого дня, потім вивозили їх до безлюдних лісосмуг. Там нападники своїм полоненим одягали кайданки, погрожували зброєю та фізичною розправою, жорстоко били та вимагали відкуп – велику суму грошей.

Так, один з бранців заплатив своїм викрадачам 175 тис. доларів. Для цього вони посадили чоловіка до себе в автомобіль і їздили за різними адресами, доки той не набрав визначену суму грошей.

«Потерпілі вкрай були налякані, тому і не звертались до правоохоронних органів по допомогу, побоюючись за себе та за свої родини», - зазначили в поліції.

Читайте також"Завалила мішками та бордюром": під Києвом жінка утримувала побитого чоловіка в ямі

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників виявлено та вилучено 9 пістолетів різної модифікації, набої, поліцейський однострій та жетони, різні посвідчення, серед яких працівників поліції та СБУ, Адміністрації президента, податкової служби, шеврони з написами «СБУ», «Поліція», кайданки, кийки, мобільні телефони, понад 35 тис. доларів та 500 євро, банківські картки, велику кількість наркотиків, такі як амфетамін, метадон, героїн.

Також вилучені 5 автомобілів, на яких пересувалися зловмисники: Honda Civic, Honda Accord, Lexus RX, BMW та Volkswagen Passat.

П’ятьох учасників угрупування затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вони будуть поміщені до ізоляторі тимчасового тримання, додали в поліції.

Затриманим інкримінують злочини, передбачені ч.3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ст.257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Триває слідство.