Правопорушник знаходиться в ізоляторі  / kv.npu.gov.ua

На Київщині затримали росіянина, який за півгодини вчинив декілька злочинів та погрожував підірвати багатоповерхівку.

Читайте також"Ти – ідіот, зрозумів?": у Харкові коп емоційно відреагував на зауваження про маску (фото)Як повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, вчора у с. Святопетрівське невідомий нахабно відібрав мобільні телефони у трьох місцевих жителів. Одній з потерпілих при цьому погрожував ножем.

Після скоєння двох зухвалих грабежів та розбійного нападу чоловік забарикадувався у власній квартирі й з вікна викрикував погрози підірвати багатоповерхівку.

На місце події невідкладно прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Однак злодій жодним чином не погоджувався йти на контакт і вести перемовини із правоохоронцями.

Після цього спецпризаченці штурмували квартиру і затримали правопорушника. Ним виявився 38-річний громадянин РФ. Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

В ході невідкладного обшуку в оселі затриманого слідчі поліції виявили та вилучили один викрадених з телефонів, ніж та інші речові докази. Жодних вибухових предметів чи речовин не виявлено.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 187 (розбій) та за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, - позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про затримання іноземця повідомлено посольство Російської Федерації та МЗС України.