Співробітники поліції напали на журналіста / фото УНІАН

Журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом міністрів, побили поліціянти та зламали його техніку.

Читайте такожДотримання карантинних правил на ринках контролюватиме Держпродспоживслужба

Як повідомляє hromadske, все це через те, що він «стояв на зеленій зоні».

Відео дня

Зранку 29 квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців під Кабміном. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

«Журналісти вели трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР (підрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку - ред.) і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Він також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру – ред.), або я зламаю». З цими словами на журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому ефірі», – пише видання.

Зазначається, що після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, пригрозивши, що зламають камеру. Відтак йому зламали стабілізатор.

Прямий ефір довелось перервати. Журналісти викликали поліцію, і зараз пишуть заяву про вчинення злочину. Кутєпов очікує від правоохоронців відшкодування вартості пошкодженої техніки та вибачень за напад.

Як повідомляв УНІАН, під Кабміном між поліцією і людьми сталися сутички.