Пасажир напав на Анастасію Лугову в купе - поряд був її син / REUTERS

Затриманий у нападі на пасажирку УЗ в поїзді "Маріуполь - Київ" 31 липня потрапив до вагона «зайцем».

Про це в інтерв’ю Страна.ua розповіла сама потерпіла Анастасія Лугова.

Читайте такожПропонував підлітку півтисячі гривень за інтим: у Львові піймали педофіла

Відео дня

Коли жінка переконала провідників, що нападник не є її чоловіком, ті ще вагалися, чи викликати поліцію, а потім намагалися відмовити.

«Вони казали, мовляв, це НС, він безбілетник, що з нами буде? Переживали за свої посади. «Будь ласка, ввійдуть у наше становище, у нас діти». Я кажу: А ви як вчинили б на моєму місці? Він зараз сюди ввірветься та вб’є мене. «Ми вам даємо гарантію – він вас не зачепить», – сказала жінка.

У результаті співробітники пропонували за мовчання 30 тисяч гривень, проте Лугова відмовилась. Журналістам потерпіла підтвердила, що начальник потягу так і не викликав правоохоронців.

«Зараз в «Укрзалізниці» кажуть, що вони телефонували в поліцію. Проте в ході судового процесу ми доведемо, що не телефонували. І що нападник «їхав зайцем», – заявила Лугова.

Вона додала, що чоловік, імовірно, їхав у поїзді з якоюсь жінкою, але куди поділась його супутниця – не знає.

«До речі, провідниця спала не у своєму купе, а через одне купе від мене: ми з Захаром (сином потерпілої – УНІАН) були у п’ятому купе, а вона – у третьому. Значить, у вагоні були ще «зайці», – уточнила жінка.

Напад у поїзді «Маріуполь-Київ»: що відомо

  • 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потяга сполученням «Маріуполь - Київ» пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.
  • За словами потерпілої Анастасії Луговий, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, у присутності її неповнолітнього сина почав завдавати ударів кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника. Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» чоловіка затримали.
  • Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
  • 1 серпня Солом'янський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня без права виходу під заставу.