З метою затримання зловмисника було введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім" / npu.gov.ua

На Полтавщині снайпер ліквідував втікача, який 23 липня захопив у заручники правоохоронця.

Як повідомили в Управлінні комунікації Нацполіції, терориста було ліквідовано сьогодні вночі біля селища Опішня.

"Для затримання правопорушника проводилася спеціальна поліцейська операція. Коли його дії почали загрожувати життю поліцейських, снайпер знешкодив чоловіка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці не постраждали.

Як повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, 1 серпня, близько 02:00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника, в один із нежитлових будинків зайшов начальник СРПП Зінківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума та виявив злочинця.

Читайте також"Нікуди він не дінеться": в МВС спрогнозували, скільки ще ховатиметься в лісі "полтавський терорист"

У подальшому Скрипник, за словами Геращенка, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського.

"Гума мав при собі табельну зброю. З метою затримання зловмисника введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", – написав він.

Злочинця було ліквідовано співробітниками поліцейського спецназу КОРД через влучний постріл. Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника кримінального розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна.

З ним він поїхав на наданому згідно з його вимогами автомобілі. Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за вчинений злочин (викрадення автомобіля і захоплення заручника) і сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік в лісопосадку. До пошуків зловмисника залучені поліцейські, нацгвардійці, кінологи з собаками, фахівці з квадрокоптерами, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення в якості заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст. 348, ст. 349, ч. 1 ст. 263 КК України).