Сітки з підкупу виборців виявили у низці областей - деталі від поліції / npu.gov.ua

У Києві, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Київській областях поліція викрила «сітки» підкупу виборців.

Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Читайте також"Хватав за руки та штовхав": на Дніпропетровщині депутат напав на журналістку

Відео дня

Київська область

Копи затримали громадян, які звозили людей з Луганщини голосувати за конкретного кандидата у село Гатне Київської області. Людям обіцяли 500 гривень.

Відкрито справу за статтею про підкуп виборців.

Миколаївська область

Мешканці Миколаєва організували «сітку» підкупу виборців для голосування у в Бучанський район у Борщагівську сільську раду.

«Цю «делегацію» зібрали на Миколаївщині. Після проведення інструктажу даних осіб доставили до столиці, а потім - будь-яким транспортом, включаючи таксі, підвозили до місця голосування. Заявники підтвердили, що отримали 2000 гривень за голосування», – пояснив Клименко.

У фальсифікаціях, за підрахунками правоохоронців, взяли участь близько 80 мешканців Миколаєва.

Київ

До Києва підвезли двома автобусами 132 мешканці Житомирської області для голосування у ДВК Святошинського району. Організатором «сітки» виявилась 43-річна житомирянка, її затримали за статтею про підкуп виборців.

Крім того, один з офіційних спостерігачів кандидата у мери Києва пропонував гроші за голос. З собою він мав складений список з відповідними «виборцями». Його затримали.

Місцеві вибори 2020 в Україні

  • 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працювали до 20:00.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не проводилося.
  • Явка на виборах в Україні станом на 22:00 25 жовтня склала 36,99%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають діючі мери міст.