В Одесі поліція та активісти посварилися через забудову на пляжі / фото dumskaya.net

Сьогодні в Одесі стались сутички між поліцейськими та активістами, які намагались демонтувати металеві конструкції на пляжі «Золотий берег».

Читайте такожВ Одесі суд відпустив на поруки нардепів екс-заступника директора коледжу, де в пожежі загинули 16 осіб (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, у суботу на зазначений пляж, розташований на 16-й станції Великого Фонтану, прийшли кілька десятків активістів. Тут, на піску, комерсанти зводять споруду, ймовірно, кафе. В пісок встромлені металеві конструкції, на них із застосуванням зварювання зібрано також із металу каркас.

Відео дня

Активісти принесли з собою кувалди й почали демонтаж, але їм перешкодили поліцейські. Між правоохоронцями та молодими чоловіками, які прийшли з кувалдами, стались сутички. Зокрема, поліцейські почали відтісняти активістів, виникла штовханина.

Громадським активістам вдалось зламати кілька секцій каркасу. На місце прибули додаткові сили поліції й активісти зупинили демонтаж.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, сьогодні на 16-й станції Великого Фонтану зібрались кілька десятків людей та кувалдами зруйнували частину металевих конструкцій каркасу будівлі на піщаній території пляжу.

«Завдяки втручанню поліцейських протиправні дії було припинено», - заявили в поліції.

Зараз вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

За даними громадських діячів, орендарем пляжу є компанія, яку пов'язують із колишнім депутатом Верховної Ради Ігорем Плохим.

Як стверджує активіст Дем'ян Ганул, у орендаря немає відповідних дозвільних документів на облаштування кафе в піщаній зоні. Крім того, територія місцевих пляжів, у тому числі «Золотого берега» недостатньо велика (вона не вміщує всіх бажаючих), а кафе займає велику ділянку на піску.

За даними прес-служби місцевого підрозділу «Національного корпусу», що взяв участь у демонтажі, департамент архітектури міськради підтвердив, що зазначена забудова на пляжі є незаконною. Зазначається, що комерсанти просто відбирають у містян пляжі, якими в літній сезон користуються для особистого збагачення.