Із зруйнованого будинку необхідно відселити 100 жителів / фото УНІАН

З будинку на столичних Позняках, де стався вибух, необхідно відселити орієнтовно 100 мешканців, але їхня кількість може зрости.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на місці події журналістам сказав заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

Читайте такожМешканка будинку, який вибухнув на Позняках: запах газу чули ще у вівторок

Відео дня

“У під’їзді, де стався вибух, 40 квартир, але є вірогідність, що у небезпеці перебуває не тільки цей під’їзд. Тому сьогодні мова йде про орієнтовну кількість людей, яких треба відселити. Це орієнтовно - 100, але це теж не фіксована цифра, можливо, вона буде й більшою”, - сказав Пантелеєв.

За його словами, зараз в будинку встановлений інструментальний контроль за будівельними конструкціями, “тому що ситуація є небезпечною, будинок знаходиться в небезпечному стані”.

Як повідомив Пантелеєв, це перший етап, далі прийматимуться необхідні рішення. За його словами, що робити далі з будинком - скажуть фахівці, конструктори.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4-8-го поверхів.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про двох загиблих в результаті вибуху на Позняках.

За даними поліції, в результаті вибуху на Позняках одна людина загинула, розблокувати троє, пошуки ще трьох тривають, евакуювали 21 осіб.

Кличко заявив, що розглядаються дві версії вибуху - вибух або газу, або вибухівки.

На місце події прибув секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, який заявив, що президент Володимир Зеленський проінформований про вибух.