фото REUTERS

В засіданні Печерського райсуду Києва, де обирався запобіжний захід громадянину Узбекистану Сухробу Карімову, який напередодні захопив відділення банку у центрі столиці, оголошено перерву.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив прокурор у даній справі Олександр Жила.

Читайте такожЗахоплення банку в центрі Києва: з’явилось повне відео затримання зловмисника

Відео дня

Він зазначив, що сьогодні суд навіть не дійшов до розгляду клопотання про запобіжний захід, у якому сторона обвинувачення просить застосувати безальтернативне тримання під вартою для підозрюваного, оскільки адвокат Карімова заявив відвід судді Галині Матійчук на підставі того, що відмовилася задовольнити його клопотання про переклад тексту підозри російською мовою.

За словами прокурора, суддя мотивувала свою відмову тим, що Карімов ще в 2013 році отримав посвідку на проживання в Україні на 10 років, а отже він зобов'язаний розуміти українську мову, оскільки це обов'язкова підстава для отримання такого документа.

Також прокурор додав, що Карімова забезпечено перекладачем, який володіє узбецькою мовою, оскільки він є громадянином Узбекистану. Він заявив, що вчора, коли Карімов ознайомлювався з текстом підозри, йому було роз'яснено її суть російською мовою, і він написав по-російськи, що підозру зрозумів, але з нею не погоджується.

Читайте такожПрокуратура передала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу чоловіку, який захопив банк у Києві

Жила повідомив, що судове засідання у цій справі продовжиться завтра. О 8:00 буде авторозподіл справи щодо відводу судді Матійчук, а далі за результатами розгляду клопотання про відвід справу продовжить розглядати або ця суддя, або інший.

Крім того прокурор наголосив, що підозрюваний користується послугами адвоката за призначенням, тобто безкоштовного; що він має незакінчену вищу освіту – свого часу навчався у Москві; що нині не співпрацює зі слідством.

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня близько 12:20 до банку в будівлі бізнес-центру "Леонардо" на розі вулиць Володимирської і Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку вибухівка.

Читайте такожУ МВС розповіли, який запобіжний захід може очікувати на київського терориста

Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов, який проживає у Києві.

Близько 15:00 зловмисника затримали. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом теракту. Підозру Карімову за ч. 1 ст. 258 (вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу було вручено 3 серпня.