Чоловіка, який захопив відділення банку, затримали / фото Антон Геращенко, Facebook

Терористові, який захопив відділення банку в центрі Києва, в дитинстві поставили діагноз "олігофренія", в Узбекистані він перебував на психоневрологічному обліку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте такожТерорист захопив банк і погрожував підірвати бізнес-центр у Києві: всі подробиці (фото, відео)

Відео дня

"За останньою інформацією, яку мені вдалося отримати по каналах з Узбекистану, у 10 років йому було поставлено діагноз "олігофренія". І він перебував в Узбекистані на психоневрологічному обліку", - сказав Геращенко.

На його думку, приїхавши в Україну, чоловік цю інформацію приховав. "В Україні жодного разу не притягувався до кримінальної відповідальності. Вів досить спокійний спосіб життя... З якоїсь причини ця людина у своєму перезбудженому стані почала писати незрозумілі пости в соціальних мережах. Хоча перед цим такого не писала. І ось сьогодні спробувала здійснити, ініціювала такий собі терористичний акт", - зазначив Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 серпня, близько 12:20 в банк в будівлі бізнес-центру "Леонардо" на розі вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку є вибухівка.

Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов, який проживає в Києві. Персонал і відвідувачів було евакуйовано, всередині приміщення з ним залишалася одна працівниця банку.

Близько 15:00 зловмисника затримали.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.