Зеленський додав, що Україна подаватиме позов до міжнародного суду / фото УНІАН

Іран хотів виплатити родинам загиблих в авіакатастрофі літака МАУ над Тегераном українцям по 80 тис. доларів, але отримав відмову.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в коментарі ТСН.Тиждень.

«Вони запропонували одразу 80 тис. доларів кожній сім’ї кожного загиблого, але ми на це не погодились. Мені здається, що це замало. Коли дружина загиблого каже, що чоловік був єдиний годувальник, а в неї роботи немає і дитині треба вступати до вишу – 80 тис. доларів - це зовсім мало. Хоча, звичайно, не вимірюється людське життя жодними грошима, але ми будемо тиснути, щоб виплати були більшими», - зазначив глава держави.

Відео дня

Зеленський додав, що Україна подаватиме позов до міжнародного суду.

«У будь-якому разі буде міжнародний суд, у будь-якому разі буде компенсація, частина компенсації. Від нашої держави ми, що могли одразу дати кожній родині, видали - по 200 тис. грн. Друга частина компенсації – від компанії «Міжнародні авіалінії України» через страхові компанії. Там складна ситуація, страховим компаніям нелегко зараз з іранською стороною працювати, оскільки Іран під санкціями», - сказав президент.

Проте, за його словами, «вихід вже знайшли, вже для однієї родини підготовлені документи. Всі ці документи збираються вручну, за деякий час все буде виплачено».

Читайте такожЗбиття українського літака в Ірані: в МАУ розповіли про долю страхових виплат сім'ям загиблих

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.