Північну Європу накрив потужний шторм Ciara, який приніс руйнівні лиха.

Основний удар припав на Британію. Там вийшли з берегів кілька річок, закриті транспортні магістралі, тисячі будинків залишилися без електрики. В аеропортах скасовують рейси.

Пасажирський літак, що летів з Нью-Йорка до Лондона, через штормовий вітер розвинув надзвукову швидкість - 1327 кілометрів за годину. Переліт тому тривав лише 4 години і 56 хвилин – це абсолютний рекорд швидкості на цьому маршруті. Зазвичай така подорож займає понад шість годин.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Німеччині через шторм "Забіне" в аеропортах скасували сотні рейсів

Водночас через негоду у Британії, Німеччині та Нідерландах скасували майже півтисячі рейсів. Західну Європу атакували відразу два буревії. У Великій Британії без світла лишилися понад 90 тис людей. З перебоями ходять поїзди та закриті усі порти. Шторм повалив чимало дерев і призвів до паводків.

Навіть королева Великобританії Єлизавета ІІ відклала заплановані візити з міркувань безпеки.

Штормові попередження також оголосили в Бельгії, Франції, Ірландії, Данії і Норвегії. Країни готуються до приходу шторму Sabine, перекриваючи дороги, скасовуючи культурні та спортивні заходи, зокрема, матч прем'єр-ліги. 

Синоптики оголосили 250 екстрених попереджень про повені. Також вони відзначають, що шторм триватиме до 11 лютого, а негода суне далі - на схід Європи. Там будуть бушувати сильний вітер, зливи і грози. Уряди країн попередили людей про надзвичайну ситуацію.

Людям радять не полишати домівок, адже вітер буквально зносить з ніг.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.