пумб / Фото: uklon.com.ua

«Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) забезпечив за свій рахунок півтори тисячі медиків медичним страхуванням від коронавірусу COVID-19, яке отримали лікарі дев'яти опорних лікарень, а також медики лікарні швидкої допомоги Маріуполя.

Як повідомили в прес-службі ПУМБ, ще для частини лікарів банк готовий компенсувати 40% вартості страховки, яку можуть отримати всі працівники установ охорони здоров'я усіх форм власності не старше 70 років.

Читайте такожНижче від середнього: страховики втратять близько $6 мільярдів через природні лиха у першому кварталі

Відео дня

Зокрема, з 17 квітня страхова програма «СтопКоронавірус» терміном на три місяці доступна для медичних працівників Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова, Первомайської центральної міської лікарні, міської лікарні № 3 Краматорська, Маріупольської міської лікарні №4 ім. І. К. Мацука, Маріупольської міської лікарні № 9, Лікарні швидкої медичної допомоги в Маріуполі, «Спеціалізованої медико-санітарної частини» Енергодарської міської ради Запорізької області, Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, Бердянського територіального медичного об'єднання та Подільської міської лікарні (Одеська обл.), яка з 21 квітня закрилася на двотижневий карантин через високий темп поширення коронавірусної інфекції серед лікарів.

«Частина лікарів, які щодня виходять на роботу, щоб стримати пандемію і врятувати життя українців, є клієнтами нашого банку. Протягом останніх тижнів ми шукали способи, як ми можемо їм прислужитися. Так виникла ідея зі страхуванням. ПУМБ за свій рахунок оплатив страховки для півтори тисячі медиків. Це все - наші зарплатні клієнти, яких ми змогли застрахувати дистанційно. Але захисту потребують не тільки клієнти нашого банку, а всі лікарі. Тому наступним етапом ПУМБ як соціально відповідальний бізнес готовий покрити частину витрат на страховку для всіх медиків, незалежно від того, обслуговуються вони в банку чи ні», - наводяться в повідомленні слова керівника напрямку роздрібного страхового бізнесу ПУМБ В'ячеслава Меліхова.

Зокрема, з 23 квітня страховка від коронавірусу доступна для всіх лікарів, які готові оплатити вартість самостійно, при цьому ціна страхового поліса на 3 місяці становить 450 грн, водночас 40% від вартості банк оплатить за свій рахунок. Таким чином, страхування від COVID-19 коштуватиме лікарям 270 грн.

За даними прес-служби, максимальна сума страхових виплат за страховкою становитиме 10 тисяч гривень і покриває перше захворювання коронавірусом, яке призвело до лікування в умовах стаціонару або амбулаторного лікування.

Зазначається, що розмір страхової виплати становитиме 300 гривень за кожен день лікування, а в разі летального випадку страхова додатково виплачує платіж в розмірі 10 тисяч гривень.

Водночас страхування не надається, якщо страхувальник останні 30 днів перебував в інших країнах, де оголошено карантин у зв'язку з розповсюдженням COVID-19; на момент страхування вже перебуває під наглядом лікаря або на лікуванні саме від коронавірусної інфекції; на момент страхування йому діагностували такі захворювання, як діабет, онкологічні захворювання, інсульт, інфаркт, гостра ниркова недостатність і COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, за даними Центру громадського здоров'я МОЗ, станом на ранок 23 квітня в Україні було зареєстровано 7 тис. 170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, а 504 пацієнти одужали, при цьому понад тисячу інфікованих - співробітники медустанов.

Довідка УНІАН. «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) заснований в 1991 році і входить до двадцятки найбільших банків України за обсягом активів. Основним власником банку є український бізнесмен Рінат Ахметов через компанію «СКМ Фінанс»