В Україні зросла кількість електронних договорів ОСЦПВ \ фото REUTERS

Кількість електронних договорів ОСЦПВ в Україні за підсумками 2020 року склала 3,1 млн штук. Таким чином зростання склало 150%. Сума страхових премій за е-полісами становить 2,6 млрд грн (+17,6%).

Читайте такожМТСБУ на третину збільшило виплати за незастраховані транспортні засобиБільш, ніж третина від загальної кількості договорів автоцивілки укладена в електронній формі: частка електрополісів в 2020 році перевищила 37%, тоді як в 2019 році вона становила 15%, а в 2018 році — близько 2%.

Значну динаміку продемонстрували показники використання електронного європротоколу, збільшившись у 2,8 рази: у 2019 було оформлено 1620 електроєвропротоколів, у 2020 році - вже 4628 штук. Минулого року учасники ДТП отримали можливість оформити електронний європротокол не тільки через веб-сайт МТСБУ, а й за допомогою мобільного додатку «Мій поліс», що підвищило доступність сервісу. 

Відео дня

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко наголосив на важливості системного підходу до діджиталізації української галузі ОСЦПВ, зокрема інтеграції електронних сервісів Бюро з державними та приватними технологічними рішеннями. Наприклад, опція перевірки наявності чинного договору ОСЦПВ в 2020 році стала доступною також і в державному мобільному додатку "Дія", передає Форіншурер.

Шевченко зазначив, що галузь ОСЦПВ повинна переходити до введення процедури віддаленого врегулювання всіх страхових подій. "Віддалене врегулювання за допомогою Інтернет-технологій - одне з головних стратегічних завдань діджиталізації страхової сфери. Можливість укласти або переукласти договір страхування, отримати відшкодування, використовуючи електронні канали взаємодії, без «папірців» і візитів страховиків, що беруть участь в процесі врегулювання страхових подій, набула особливого значення в умовах пандемії коронавірусу", - зазначив він.

Інші новини страхування