На кінець 2019 року традиційний капітал становив $530 млрд \ ilyafinance.ru

Глобальний перестрахувальний капітал в 2019 році зріс на 7% до $625 млрд.

Про це йдеться у звіті Aon Reinsurance Aggregate (ARA), в якому фіксуються фінансові показники 23 провідних перестрахувальних компаній за рік. ARA покриває приблизно половину всіх глобальних премій по ризиковому перестрахування і переважна більшість премій по страхуванню життя. Розрахунок звіту ґрунтувався на широкому вимірі капіталу, доступного страховикам для торгівлі ризиками, і включає як традиційні, так і альтернативні форми капіталу перестраховика.

Відео дня

Також було встановлено, що на кінець 2019 року традиційний капітал становив $530 млрд, що на $42 млрд або 9% більше, ніж роком раніше. Активи під управлінням в секторі альтернативного капіталу на кінець 2019 року оцінювалися в $95 млрд, що на 2% або $2 млрд менше, ніж роком раніше, передає Форіншурер.

Аналітики пояснили, що основною рушійною силою були сильні інвестиційні показники, оскільки фондові ринки в минулому році відновилися до рекордних максимумів, а зниження процентних ставок призвело до нереалізованого зростання портфелів облігацій.

У 2019 році перестрахувальники зіткнулися з непростим операційним середовищем. З боку андеррайтингу, перевізники зіткнулися з більш високими ретроцесійними витратами, несприятливим розвитком недавніх катастрофічних втрат і погіршенням тенденцій у бізнесі нещасних випадків в США. У той же час процентні ставки на ключових ринках США і Великобританії стали негативними, оскільки політики прагнули врахувати погіршення перспектив глобального економічного зростання.

В рамках того ж звіту Aon також виявив, що премії перестраховиків і прибуток до оподаткування збільшилися в 2019 році через збільшення попиту на перестрахувальний захист та переоцінки бізнесу, постраждалого від збитків.

Загальний капітал склав в кінці 2019 року $255 млрд, що на $23 млрд або 10% більше, ніж роком раніше. Між тим, загальний капітал збільшився на $19 млрд, або на 11%, до $204 млрд.

І, нарешті, загальний борг зріс на 7% до $52 млрд, в результаті чого відношення боргу до загального капіталу склало 20,3% проти 20,8% у 2018 році.

Позитивним моментом є те, що перестраховики виграли від помірного збільшення попиту на покриття і переоцінки бізнесу, постраждалого від втрат, в той час як збитки від природних катастроф скоротилися до рівня, в цілому відповідного довгостроковим середнім показникам.

Що стосується інвестицій, загальний дохід був підкріплений сильними показниками фондового ринку і нереалізованим прибутком за портфелями облігацій, пов'язаним зі скороченням процентних ставок. В результаті, після дворічної переоцінки прибутку в 2017 і 2018 роках, дохід перестраховиків на капітал відновився до 9,5% в 2019 році, що дещо випередило середню вартість капіталу.