Ілюстрація REUTERS

Протягом січня-березня 2020 року до Фонду соціального страхування України (ФССУ) подали заяви-розрахунки на фінансування допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 2,7 млрд гривень.

Читайте такожПольський страховий ринок минулого року зріс до 15 мільярдів євро

Про це повідомила прес-служба фонду.

Відео дня

Кількість лікарняних листів, за якими були подані заяви-розрахунки, становила 968,1 тис.

«Середньоденний розмір допомоги з лікарняних у першому кварталі зріс на 19,3% в порівнянні з тим же періодом минулого року, і становив 315,28 грн проти 264,17 грн у січні-березні 2019 року. Збільшення розміру допомоги пов'язано зі зростанням середньої заробітної плати в країні», - йдеться в повідомленні.

У фонді нагадали, що сума виплат у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи з середньоденної заробітної плати працівника. Цей вид матеріального забезпечення виплачується Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності й до моменту одужання або встановлення інвалідності (перші п'ять днів фінансуються коштом роботодавця).

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України збільшив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на 500 млн грн для допомоги громадянам, які залишилися без роботи під час карантину.