Фонд виплатив допомоги родинам померлих лікарів \ фото УНІАН

Для родин чотирьох медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразові страхові виплати за рахунок коштів держбюджету на загальну суму 6,43 млн грн.

Читайте такожУ лютому в Україні було виплачено 1,27 мілярди гривень лікарнянихПро це йдеться у повідомленні на сайті ФСС. Зокрема, страхову виплату у розмірі 1 млн 702 тис. 500 грн виплачено для сім’ї лікаря загальної практики – сімейної медицини з Тернопільської області.

Страхову виплату у розмірі 1 млн 576 тис. 500 грн профінансовано для сімей медичної сестри з Києва, сімейного лікаря з Київської області та медичної сестри з Івано-Франківської області.

Відео дня

За даними Фонду, загалом профінансовано державні допомоги відповідно до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 74 медичних працівників.

У ФСС нагадали, що розмір одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок. З 1 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2 197 грн до 2 270 грн.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі", - повідомили у Фонді.

Вас також можуть зацікавити новини