З початку року було профінансовано понад 7,7 млрд грн щомісячних страхових виплат \ фото REUTERS

Фонд соціального страхування (ФСС) завершив фынансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за серпень.

Кошти перераховано в повному обсязі для майже 200 тис. осіб. Виплати таких допомог здійснюються у наступному місяці за попередній, зазначили у ФСС.

З початку року для потерпілих внаслідок професійних захворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, а також членів їх родин було профінансовано понад 7,7 млрд грн щомісячних страхових виплат.

Відео дня

Читайте такожФСС у липні отримав перші заяви-розрахунки з електронними лікарняними

ФСС здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

У Фонді пояснили, що щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності. Також страхову виплату щомісяця отримують члени родин потерпілих у разі їх смерті.

Вас також можуть зацікавити новини